Cím: Szekszárd, Bródy Sándor utca 40. - Telefon: 06/20/962-6736
Bankszámlaszám: OTP Bank Nyrt. Szekszárd 11746005-20006541 - Adószám: 19231938-1-17

Archívum

Energiahatékonysági pályázat

Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram.Kódszáma: ZBREH09.

 • Ez a pályázat eltérően a tavalyitól nem a panelépületeket, hanem a hagyományos szerkezet tégla, kő stb. lakóépületekre vonatkozik, és általános feltételrendszere is megváltozott. Kivételt képez a panelépületek nyílászáróinak felújítása.Felhívjuk figyelmeteket arra, hogy a pályázati kiíráshoz több, fontos információt tartalmazó melléklet is tartozik. A pályázat célja: a hagyományos építés lakóházak jelenlegi óriási energiaveszteségeinek csökkentése. Lehetőséget nyújt a lakosság számára, hogy lakóépületeik felújításával csökkentsék energiafogyasztásukat és a belőle eredő kiadásaikat.
 • A támogatás típusa: utófinanszírozott vissza nem térítendő támogatás, a számlák alapján. A támogatási rendszert úgy alakították ki, hogy az elsősorban komplex jelleg felújítások megvalósítására ösztönözzön!
 • Támogatható tevékenységek köre és a hozzájuk tartozó alaptámogatás.
 • Nyílászárók energiamegtakarítást eredményező felújítása vagy cseréje. Az épületek lodzsáinak beüvegezése a nyílászárókhoz tartozik.Árnyékoló, vagy árnyékvető szerkezetek beépítése a nyílászárókhoz tartozik. (Légkondicionálás nem támogatható).Hővisszanyerős szellőzési rendszer létesítése a fütéskorszersítési munkákhoz tartozik.Homlokzatok és födémek hőszigetelése (a fütési rendszerre vonatkozó feltétellel)Fütéskorszersítés (szabályozott fütési rendszer kialakítása) és a használati melegvíz ellátás korszerüsítése.Megújuló energiafelhasználás növelése (pl. napkollektoros, napelemes rendszerek, biomassza tüzelésü kazánok, geotermikus hőszivattyúk, szélenergia hasznosítása).Új építés, energiatakarékos házak építésének támogatása. Feltétel: A energia kategória. Megkezdett projekt nem támogatható.
 • KlímaBÓNUSZ hatékonyság arányos támogatás.Az alaptámogatáson felül elnyerhető még KlímaBÓNUSZ kiegészítő támogatás is. Amennyiben a beruházással érintett épület a felújítás eredményeképpen eléri legalább a B energetikai kategóriát, akkor a pályázó jogosult a KlimaBÓNUSZ támogatásra is.
 • A pályázat benyújtása:A pályázatot a Pályázati útmutatóban megjelölt címre kell elküldeni kizárólag postai úton, a számításokat CD formában fogadják. A Pályázati felhívás, a Pályázati formanyomtatvány (adatlap) és a Pályázati útmutató a dokumentumok internetes honlapjáról tölthető le.
 • A mellékletek száma: kb. 10.
 • Határidő: 2010. október 30. 24:00 óráig, vagy a keret kimerülése esetén a miniszter döntéséig.
 • A pályázattal kapcsolatos megjegyzéseink: A pályázati felhívásban az önrész csökkentése érdekében szerepel a Sikeres Magyarországért Hitelprogram keretében történő hiteligénylés lehetősége. Ez ügyben telefonon megkerestük az illetékeseket (Energiaközpont, Magyar Fejlesztési Bank, KvVM pályázatkiírója), és azt a választ kapuk, hogy ez a hitellehetőség még nem érhető el. Nagy gondot kell fordítani az épületenergetikai szakértő kiválasztására, mert az állami támogatás mértékének az általa végzett számítások, az energiahatékonysági kategóriába való besorolás és a beruházás végén a tényleges energiamegtakarítás kimutatása az alapja. A kiválasztáshoz segítséget nyújt a Pályázati kiírás.
 • Dombai Mária építési tanácsadó
 • Vissza a hírekhez